Több mint négyezer növény

2023.03.08. 14:04

Elkészült a Zöld folyosó egyik része Mezőberény és Kamut között

Elkészültek a Mezőberényt Békéscsabával összekötő „Zöld Folyosó” ültetési munkálatai a mezőberényi szakaszon, a Szarvasi úttól a kamuti határig húzódó dűlőutak mentén – tájékoztatott Facebook-oldalán Siklósi István polgármester.

P. G.

A városvezető kiemelte, az ötlet megszületésétől a megvalósulásig együtt dolgoztak a „60 ezer fa Békéscsabáért" mozgalom vezetőivel, tagjaival.

A részletekkel kapcsolatban kiemelte, összesen 4040 csemetét, egészen pontosan kétezer pusztaszilt, 1600 mirabolánt és 440 jegenyenyárt ültettek ki az említett területen.

Siklósi István kiemelte a Mezőberényi Vadásztársaság, az ültetők, valamint a Magyar Vadászkamara szerepét az elképzelés megvalósulásában, akik a ültetett növények beszerzéséhez, valamint a munkákhoz szükséges forrást biztosították.

Az ültetést a földmérő által kijelölt dűlőutak mentén, az önkormányzat tulajdonát képező területeken valósították meg. A dűlőutak a Szarvasi úthoz közelebbi részen 8 méter, távolabb 6 méter szélesek. Egyébként azok a mezőberényi határban sok helyen csak négy méter szélesek.

A művelt földterületek a táblák végeiről mindenhol jól megközelíthetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában