Fekete amur

2023.03.25. 07:42

Egy igazi, másfél méteres ritkaságot fogtak ki a Kákafoki-holtágból

Nem mindennapi kapásról érkezett beszámoló a Holt-Körösről: pergetve fogtak ki a napokban egy 40 kilós, másfél méteres fekete amurt.

Beol.hu

Pár gyors fotó után visszaeengedték az amurt. Forrás: Facebook

„Ismeritek azt az érzést, mikor fél órája fárasztotok kajakból egy komolynak ígérkező harcsát, ami rúgja a zsinórt, nyomja fel a bubikat, bemegy a csónak alá vagy épp komótosan vontat maga után, majd mikor végre sikerül felhúzni, akkor a harcsátok egy szempillantás alatt átváltozik egy másfél méteres, kb 40 kilós fekete amúrrá? Na én már tudom milyen ez” – olvasható a beszámoló a MatchFishing Horgászbolt és Sporthorgász Egyesület közösségi oldalán.  
„Nézzétek el kérlek, hogy a földön fekszik, nem készültem ekkora halra, esélytelen volt felemelni és a közelben ez az egy hely volt, ahol partra tudtam vontatni. Néhány nagyon gyors fotó után természetesen visszaengedtem, pillanatokon belül erőre kapott és elúszott” – számolt be a sikeres horgász.
Azt már a Pecaverzum tette hozzá a hírhez, hogy az abszolút magyar országos rekord fekete amurt, egy 40,73 kilogrammos példányt szintén a Kákafoki-holtágból fogta ki 2021 májusában Maczik Pál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában