Együttműködés

2023.03.08. 16:42

Diákparlament alakul Békésen

Hamarosan diákhetet tartanak Békésen, illetve megalakult a helyi diákparlament is – jelentette be Facebook-oldalán Kálmán Tibor, a város polgármestere.

P. G.

A megbeszélésen számos remek ötlet született /Fotó: Gazsó János/

Mint megtudtuk, a helyi oktatási intézmények vezetői, szakemberei harmadik alkalommal egyeztettek a kérdésben, amelynek részeként döntés született arról, hogy első alkalommal, idén március 27-től március 31-ig különleges diákhetet hívnak életre a városban. A programok délelőttönként lesznek, és mindennap más-más iskola kerül a középpontba, és más-más intézmény látja vendégül a többi iskolát.

– Egy színes, különleges eseménysorozat jön létre, számos programmal, vetélkedőkkel, közösségépítéssel – tette hozzá a polgármester, aki kiemelte, a kezdeményezés az iskolák közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését is szolgálja majd.

A diákhéthez kapcsolódva, annak apropóján megalakul majd a diákparlament, ahová az egyes iskolák a létszámuknak megfelelő arányban delegálnak majd képviselőket, az elnököt pedig a település két középiskolájának egy-egy tanulója közül választják majd meg. Az elnököt, illetve magát a diákparlamentet az április 15-i ünnepi testületi ülésen mutatják be a nagyközönségnek.

– Szoros együttműködést szeretnénk kialakítani a diákparlamenttel, közös programok, események szervezésében gondolkodunk, szeretnénk, ha a korosztály minél inkább ott lenne a város mindennapi életében – fogalmazott Kálmán Tibor, aki hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják, hogy minél több élményt nyújtsanak a korosztály tagjainak is a városban, és, hogy minél erősebb kapcsolat alakuljon ki az intézmények között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában