Zöld város

2023.03.07. 11:58

Battonyára újabb, közel 33 milliós támogatás érkezik

Battonya nagyszabású projektje újabb támogatást kapott. Majd 33 millió forint többletforrás érkezik a Zöld és egészséges Battonyáért – Zöld város 2. elnevezésű projekt megvalósítására.

Cs. I.

Erősíteni tudják az utánpótlásnevelést /Fotó: Shutterstock/

Battonyán a Zöld város 2. elnevezésű projekt befejezésére így összesen több mint 277  millió forint áll rendelkezésre – számolt be politikusi oldalán Erdős Norbert, a 4. számú választókerület elnöke.

A 100 százalékos támogatottságú projekt célja olyan esztétikus és egészséges környezet megteremtése a városban működő sporttelepen, amellyel erősíteni tudják az utánpótlásnevelést, emelhetik a sportolási lehetőségek színvonalát.

A projekt keretében megújul a sportcsarnok küzdőfelülete, a kézilabda és kosárlabda pálya új aszfaltréteget kap, az „A” füves futballpálya újrafüvesítése is megtörténik, valamint felújítják a büfé épületét.

– Fontos tudni, hogy erre a projektre már második alkalommal sikerült többletforrást előteremtenünk, hiszen a megemelkedett árak miatt már tavaly látni lehetett, hogy nem lesz elegendő az eredetileg elnyert mintegy 230 millió forint a projekt befejezéséhez. Tavaly az első ráemelésnél sikerült több mint 14 millió forint plusz forrást elnyernünk, ehhez érkezett most ez az újabb közel 33 millió forint támogatás, amelynek segítségével az eredeti tervek szerint lezárulhat a projekt – tájékoztatott az országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában