Testületi ülés

2023.03.30. 19:32

Battonyai bölcsődét, temetőt, beruházásokat érintő kérdésekről döntöttek

Battonya képviselő- testülete csütörtökön tartotta ülését a városházán. Sok téma került terítékre.

Cs. I.

Boros Csaba

Fotó: Csete Ilona-archív

A közterület elnevezésének rendjéről, valamint a házszám-megállapítás szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítása kapcsán elhangzott, rosszul áll a város. Sok utca az idegenek számára nehezen felfedezhető, mert hiányoznak a névtáblák. Pótlásukról az önkormányzatnak kell gondoskodnia. Boros Csaba polgármester egy olyan eszköz beszerzésére tett javaslatot, amivel maguk készíthetnék el ezeket a táblákat, hogy a valós problémát, a lemaradást mielőbb orvosolhassák.

A helyi adókról szóló önkormányzati rendelet módosítása után a köztemetőről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítása is napirendre került. Ez is egy jogharmonizációs döntés volt és a díjak aktualizálása (legutóbb erre 2019-ben volt ez utóbbira példa).

Battonya önkormányzata és a Békés Vármegyei Kormányhivatal közötti üzemeltetési megállapodások megszüntetése, illetve módosítása, a járási hivatalok kialakításához kapcsolódó megállapodás módosítása című napirend a hamarosan átadásra kerülő kormányablak kapcsán aktuális. Kibővült szolgáltatásokkal minden elérhetővé válik majd a battonyaiak számára – fogalmazott a polgármester.

A város bead egy újabb pályázatot rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatásra. A REKI keretében 30 millió forintos igényük pozitív elbírálásában reménykednek a battonyaiak. Miközben az önkormányzat 2023. évi közbeszerzési tervét ismertette és sorolta a megnyert és megvalósításra váró pályázataikat Boros Csaba polgármester, elmondta, Erdős Norbert országgyűlési képviselő számos projektjükhöz nélkülözhetetlen plusz forrás előteremtésében nyújtott segítséget a városnak.

Szó volt az önkormányzat által fenntartott Tündérkerti Bölcsőde nyári zárva tartás időtartamának a meghatározásáról is. Ehhez kapcsolódóan Boros Csaba polgármester elmondta, a 12 férőhelyes, Bölcsőde II. elnevezésű projekttel újabb lehetőséget kapnak a családosok, hogy gyermekeiket napközben elhelyezhessék és a munka világában boldogulhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában