Szakmai program

2023.03.09. 11:46

Az ír napra érkeztek Orosházára az angol nyelvet tanító pedagógusok

Szakmai napot rendezett az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csütörtökön az angol nyelvet tanító pedagógusok részére. 18 oktatási intézményből érkeztek vendégek.

Cs. I.

Ír nap volt az orosházi református iskolában /Fotó: Csete Ilona/

Az iskola minden évben rendez idegennyelvi hetet, bemutatva valamelyik angolszász kultúrát, annak a történelmét. A két tanítási nyelvű osztályokban a civilizáció órán dolgozzák fel.

– Idén az írekkel foglalkozunk. Ír napot is hirdettünk a Református Pedagógiai Intézet segítségével. Az Orosházi Oktatási Kerekasztal Világnyelv programjához is csatlakoztunk. Sok segítséget kaptunk az MM Publications kiadótól, eljöttek, hozták tankönyveiket, amelyeket bemutattak. Eljött Seán Thompson, aki a civilizáció óra keretében, diákjainkkal feldolgozta az ír kultúra témakört – sorolta az iskola igazgatója, Víghné Pintér Lilla.

A szakmai programot országosan meghirdették a református iskolák körében, a két tanítási nyelvű iskolák számára és az orosházi oktatási intézményekben dolgozó pedagógusoknak is. Hetvenen érkeztek, 18 iskolából, még Nyíregyháza térségéből is jött angol nyelvet tanító pedagógus Orosházára.

A házigazda intézmény két tannyelvű csoportjai (4. osztálytól 8. osztályig) vettek részt a szakmai nap programjain. A megnyitó után a művészpalánták ír versekkel, dalokkal, zenével mutatkoztak be, a negyedikesek is tartottak bemutatót ottjártunkkor. A bemutató órák után voltak megbeszélések, ahol kiértékelték a látottakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában