Elsősegélynyújtás

2023.03.29. 19:35

Az Eszméletlenül Jók és a Megmentők is nyertek a békéscsabai versenyen

Ötvenegyedik alkalommal hirdette meg az idei, felmenő rendszerű elsősegélynyújtó-versenyt a Magyar Vöröskereszt gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

Ny. L.

Fotók: Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete/Facebook

A megmérettetés három fordulóból (területi, vármegyei forduló, országos döntő) áll. Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba, illetve az országos döntőbe.

A Magyar Vöröskereszt Békéscsabai Területi Szervezete a területi elsősegélynyújtó-versenyét kedden a Bajza utcai székházban rendezte meg. Három gyakorlati feladatot kellett teljesíteniük az indulóknak, témába vágó totót kitölteniük, valamint vöröskeresztes ismereteikről is számot adtak.

A Békés vármegyei versenyt a gyermeknél a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium Eszméletlenül Jók csapata nyerte. Az ifjúságiaknál a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Life Savers, a felnőtteknél szintén a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Megmentők elnevezésű csapata jutott tovább. A Békés vármegyei versenyt május végén rendezik meg Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, tevékenységeik között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben való megtanítása, valamint a humanitárius szemléletmód terjesztése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában