Összefoglaló

2023.03.31. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 31.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 31-én

Beol.hu

Megrázó gyilkosság: kegyetlen módszerrel végzett orvos feleségével a budapesti sebész.

Személyautó ütközött vonattal Mezőhegyesnél, a Pitvaros és Mezőhegyes közötti út vasúti átjárójánál. Az ütközés következtében az autó árokba borult. A gépkocsiban egy ember utazott, aki elhagyta a járművet.

Földrengés volt Ausztriában, a 4,1-es erősségű földmozgást Sopron térségében a lakosság is érzékelte – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel pénteken reggel.

Újabb körözéseket adtak ki a fővárosi utcai támadások ügyében - közölte a police.hu oldalon pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), amely "antifa támadásnak" nevezte az esetet.

Ferenc pápa budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia. A Dunán összesen hat, pénteken, szombaton és vasárnap is két-két élő közvetítés lesz látható.

Novák Katalin: bátorságról, segítőkészségről és önzetlenségről szól a török–magyar barátság. A köztársasági elnök emlékeztetett, a magyar emberek, a magyar mentőcsapatok az 1999-es izmiti földrengés után és az idei természeti katasztrófa után is azonnal a török emberek segítségére siettek.

Új szaktantermet avattak a Békéscsabai Szakképzési Centrum főépületében pénteken. Kiss Mihály igazgató úgy fogalmazott, úgy gondolja, a terem egy komoly példa az ipar , illetve az oktatás szereplőinek együttműködésére.

A napokban ismét egy revírfoglaló uhu hangjára lettek figyelmesek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai Dévaványa térségében – adta hírül az igazgatóság.

Húsvéttól októberig ismét pörög az óriáskerék Gyulán, a Várkertben. A helyiek és a városba látogató turisták is a magasból csodálhassák meg a környék látványosságait, a várat, az Almásy-kastélyt és a fürdőt.

Sziromba borultak a vérszilva fák Csabacsűdön, ami a nagyközségen már-már olyan, mint Japánban a cseresznyevirágzás.

Magyar film, amit a mesterséges intelligencia készített. Az Animatiqua újabb időutazásra hív – most a múlt helyett a jövőbe!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában