Összefoglaló

2023.03.30. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 30.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 30-án.

Beol.hu

Borzasztó baleset történt Jákon kedden délután. Egy 39 éves férfi a parázsló hamut vitte volna ki a házhoz, amikor a szél ráfújta a ruhájára, ami meggyulladt, és az egész teste lángra kapott.

Újabb öt emberrel bővült a gyógycipős ügyben a gyanúsítottak köre. A héten a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság akciózott. Egy orvost, egy cégvezetőt, két ügyintézőt és egy asszisztenst fogtak el. A nyomozók a gyanúsítottaktól, valamint a hozzájuk köthető cégektől összesen több mint 332 millió forint értékben zároltak számlákat, és foglaltak le vagyontárgyakat.

Az égig csaptak fel a lángok, majd a tűz martalékává vált az orosházi Tóth-malom 1993. március 29-én. Mint egy máglya, úgy égett 30 évvel ezelőtt az ikonikus épületegyüttes.

Magyar kutatók megtalálták az egyik legveszélyesebb daganatos betegség ellenszerét. Tovább nőhetnek a melanomás betegek túlélési esélyei.

A légúti figyelőszolgálat adatai szerint 39 400 influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében, csütörtökön.

Megnyitották a Békéscsabai Áldozatsegítő Központot csütörtökön délelőtt a megyeszékhelyen, a Szabadság téren. Az eseményen több együttműködési megállapodást is aláírtak az áldozatsegítés eredményes működése érdekében.

Néhány nappal ezelőtt leszakadt a dobozi kastélyparkba vezető, Vargahosszai-csatornán átvezető gyalogos híd – erősítette meg olvasóink jelzését Köves Mihály.

Gazdasági életbiztosítás, hogy Magyarország mára megkerülhetetlenné vált az európai autóiparban, s hazánk éppen azokkal az államokkal versenyez az elektromos akkumulátorgyárakért, amelyek politikai kommunikációjukban a leghatározottabban támadják a kínai beruházásokat – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Filmet is forgatnak a legjobb útvonalak közé bekerült kerékpárútról.

Újabb étellel gazdagodott a helyi értéktár Szarvason.

Több év kihagyás után rendezték meg a Villamos Szakmai Napot a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban csütörtökön.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában