Összefoglaló

2023.03.28. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 28.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 28-án.

Beol.hu

Életben megtalálták azt a kisfiút, aki hétfő délután 5 óra körül tűnt el mözsi otthonukból. A rendőrség a Teol.hu-nak megerősítette az információt.

Egy 13 éves, mentálisan sérült kislánnyal erőszakoskodott egy férfi ápoló egy budapesti gyermekotthonban. A Tények úgy tudja, a férfi a bugyijába nyúlt és a mellét fogdosta. 

A kormány 47 tonnányi segélyszállítmányt küld a februári földrengés szíriai károsultjai, közöttük is a leginkább rászorulók számára a Hungary Helps program keretében – jelentette be a tárca tájékoztatása szerint kedd reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Elhunyt Pataj Pál festőművész. A szomorú hírt a Békéstáji Művészeti Társaság oldalán osztották meg.

Három fiatal lánnyal az utasterében csapódott árokba egy autó Békés vármegyében. A gyanú szerint a jobb első utas hozzányúlt a kormányhoz, ezért történt a baleset. 

Húsvét után kezdődik a valaha volt legnagyobb gyorsforgalmiút-felújítás. Munkálatok lesznek az M1-es, az M15-ös, az M3-as, az M30-as, az M35-ös, az M4-es, az M7-es és az M8-as gyorsforgalmi utakon. Idén 297 kilométer hosszan, 2 millió négyzetméteren cserélik a régi, elöregedett, javításra szoruló burkolatot új aszfaltra. A munkálatok során forgalomkorlátozások lesznek, amelyekről folyamatosan tájékoztatást adnak

Több mint két tucat határsértőt fogtak a rendőrök Mezőhegyes mellett. Egy embercsempészéssel gyanúsítható litván állampolgárt és 25 indiai, valamint bangladesi határsértőt fogtak el a rendőrök hétfőn este Békés vármegyében.

A kormány a brüsszeli szankciók okozta jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben sem mond le az alapértékekről, megvédi a családtámogatásokat, sőt idén tovább bővítette azokat.

Földönkívüli űrhajó csapódhatott az óceánba, expedíció indul és kiemelik. Nyáron indul útnak az a tudományos expedíció, amely a 2014-ben a Csendes-óceánba hullott, csillagközi térből érkezett objektumot akarja felkutatni.

A békéscsabai, kistermelői családi gazdaságot működtető Knyihár Mihály és fia, ifjabb Knyihár Mihály saját termékeikből összeállított bőségtállal toppant be kedden reggel a Rádió 1 budapesti székházába, a Balázsék című reggeli műsor idején.

Kerítést építenek a CsabaParkban a szánkózódombnál, az újonnan létesült kalandparki elemek körül – derült ki nemrég a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén.

Istenekké válnak a gépek? A mesterséges intelligencia térnyerése új vallások létrejöttét eredményezheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában