Összefoglaló

2023.03.27. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 27.

A március utolsó hétfője sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 27-én.

Beol.hu

A város közművelődésének folyamatos fejlesztésében, a hagyományok megőrzése érdekében kifejtett több évtizedes kimagasló tevékenysége, kiemelkedő szakmai pályafutása alapján a minap Békéscsabai Életműdíjjal tüntették ki dr. Pap Istvánt. A Békés Megyei Művelődési Központ egykori igazgatója a 80. életévén túl is aktív: nyugdíjasoknak filmklubot vezet a moziban, illetve a Lencsési Közösségi Házban szintén rendszeresen vendégeskedik, nem csak megnyitók alkalmával.

A Mapei Kft. felmérése szerint átlagosan 58 napot kell várni Magyarországon egy szakemberre, Békésben ez a mutató 83 nap – írta meg az MTI.

Ha nincsenek a segítők, a csorvási tehetséggondozó műhely beruházása csak korlátozott tartalommal valósulhatott volna meg. Ám a példás összefogás sikert hozhat az Edison Klub számára. S miközben ezen dolgoznak, a gyerekek A levegő lovagjai című programban tevékenykednek.

D. H. Nagy Katalin főorvos, gyermekgyógyász, pulmonológus és diabetológus szakorvos látja el a jövőben a gyermekorvosi feladatokat Eleken. Dr. H. Nagy Katalin nem egyedül érkezik, vele tart a Berci névre hallgató terápiás kutyája is.

Kéthetes csúszással, de megjelentek a hazai fóliás, üvegházi primőr zöldségek Békésben a piacokon, üzletekben. Még drágák, akár ötven százalékkal is többet kell fizetni értük a tavalyihoz képest. Ahogy azonban megyünk előre az időben, annál több magyar, azon belül Békés vármegyei portéka jelenik meg, és az árak is összeérnek a most még általában olcsóbb importzöldségekkel.

Biztonsági öv. Sokan csak akkor kapcsolnak, amikor rendőrt látnak. Pedig nem a rendőrtől, hanem a bírságnál súlyosabb következménytől, a tragédiáktól kellene tartani. Kapcsolj Te is! Csat(t)lakozz a kihíváshoz, mutasd meg, hogy profi vagy!

Megkezdődött a hagyományosnak számító, jelentős múltra visszatekintő közlekedési hét hétfőn délelőtt a gyulai Béke sugárúti óvodában.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kihirdette a magyar felnőtt női kézilabda-válogatott 19 tagú keretét az Izland elleni április 8-i és 12-i világbajnoki selejtezős párharcra.

Kilencvenötödik születésnapján köszöntötte Vári Lászlónét Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Róza néni számára már hét testvére is a nagy család erejét, biztonságát adta, ma gyermekei mellett nyolc unoka, nyolc dédunoka és három ükunoka sokszorozza meg számára a szeretet.

Szombaton vízre kerültek a Békési Kishajó Kikötő lebegő pontonjai, illetve a sárkányhajós eszközöket is elszállították a létesítményhez. A kikötő április elsején nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

Nyár végén, ősz elején kezdhetik el a József Attila és a Deák utcák közötti kishíd elbontását, amelynek helyén egy teljesen új és sokkal szélesebb, nemcsak gyalogosok, hanem kerékpárosok számára is használható híd épül – ismertette dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy a beruházás várhatóan jövő év végén fejeződhet be. A trafik megmarad – de az árusítás várhatóan szünetel a munkálatok idején –, és vele szemben helyezik el az Ásító inast.

Gádoroson a Justh Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár várta a kiállítókat, a látogatókat arra a hétfői megnyitóra, ahol a kézművesség napjai alkalmából hirdettek látványos kiállítást. Orosházáról is érkeztek bemutatkozók.

Megbeszélést folytatott Erdős Norbert országgyűlési képviselő Orosháza városvezetőivel. Dávid Zoltán polgármesterrel, Bojtor István és Molnár Béla alpolgármesterekkel a tervezett és a folyamatban lévő TOP-Plusz fejlesztéseket, aktuális problémákat, kérdéseket vitatták meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában