Összefoglaló

2023.03.26. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 26.

A március utolsó vasárnapja sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 26-án.

Beol.hu

Békéscsaba szélén kompakt családi házat kínálnak eladásra. A leírás és a fotók alátámasztják a jelenlegi tulajdonosok pozitív véleményét a 70 nm-es, izgalmas otthonról. Nézzen meg egy, a helyi ingatlanpiacon ritkaságnak számító 28,9 milliós házikót!

A From the sky zenekarral szerepelt A Dal tehetségkutató szombat esti válogatójában Halász Illés Árpád.

Újabb, megrázó részletek derültek ki az egy hete Doboz külterületén történt tragédiáról.

A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén található Nagy-Zsombékban már nászruhát öltöttek a szürke gémek és a nagy kócsagok. Nemsokára a tojásrakás időszaka is megkezdődik.

Közzétették a Belügyminisztérium honlapján a tavalyi évben adott 100 legnépszerűbb fiú és lány keresztnevet, a statisztika számos érdekességet tartogat.

Az újjáalakult magyarbánhegyesi Fidesz-csoport tagjaival, Frank Lajos csoportelnökkel, a régi s az újonnan érkező tagokkal, jobboldali, polgári gondolkodású lakosokkal találkozott Erdős Norbert országgyűlési képviselő. Az előttük álló feladatokról, helyi fejlesztési lehetőségekről, kitörési pontokról beszélgettek.

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés megyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről-hétre minden, ami Békés. Mai adásunkban Vásári Erzsébet, a Békés Megyei Hírlap újságírója beszélget a szarvasi Szigeti Annával, az Anna a konyhában gasztronómusával.

Kigyulladt a nádas Orosháza és Pusztaföldvár között. Mintegy hat hektárt érint a tűz, amelyhez az orosházi és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltókat riasztották.

Az idei első horgászversenyt rendezték meg a békéscsabai Néveri-tónál szombaton, a győztes Burai Mihály lett.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez évről évre érkeznek kora tavasszal, tavasszal bejelentések olyan madarakról, amelyek épületek ablakánál, autók visszapillantójánál akár napokon át a saját tükörképüket támadják. Hogy pontosan mi a jelenség oka és mit tehetünk, arról a szakértőt kérdeztük.

Bár előfordulnak temetői lopások, az, hogy friss virágoknak és koszorúknak kel lába, a lapunknak nyilatkozó egyházi vezetők szerint ezek csekély számúak, koránt sincs akkora probléma, mint pár évvel ezelőtt. A rendőrség és a polgárőrség is rendszeresen járőrözik a sírkertek környékén. Lapunknak egy olvasó panaszkodott egy békéscsabai temetőben nemrég történt lopás miatt.

Az agrárkamara segít tagjainak Békésben az agro-ökológiai támogatások hatékony igénylésében. A falugazdászok készséggel állnak a gazdák rendelkezésére a támogatási kérelmek beadásában.

Bár előfordulnak temetői lopások, az, hogy friss virágoknak és koszorúknak kel lába, a lapunknak nyilatkozó egyházi vezetők szerint ezek csekély számúak, koránt sincs akkora probléma, mint pár évvel ezelőtt. A rendőrség és a polgárőrség is rendszeresen járőrözik a sírkertek környékén. Hírportálunknak egy olvasó panaszkodott egy békéscsabai temetőben nemrég történt lopás miatt.

A mindössze 24 esztendős Tapodi Krisztián február eleje óta szolgál Békéscsabán diakónusként a római katolikus hívek közösségeiben, pappá szentelése a nyáron lesz. Mint lapunknak adott interjújában mondta, olyan egyházat képzel el, ami nem épület- vagy papközpontú, de összetartó, a közösségekre jobban építő és a hívekre reflektáló lesz.

„Azzal, hogy a világ egyik legjelentősebb légi járműipari vállalata, egy világviszonylatban is élvonalbelinek számító ipari technológia megjelent a városban, Gyula felkerült a világgazdaság térképére. Ráadásul a helikopteralkatrész-gyárnak köszönhetjük a Satys érkezését is – fogalmazott a honvedelem.hu oldalnak adott interjújában dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

Folyamatosan fejlesztik a több lábon álló mezőgazdasági programot Köröstarcsán. Idén a korábbinál is nagyobb állatállománnyal dolgoznak az önkormányzati farmon, gyümölcsösük lassan termőre fordult, és a szántóföldeken öntözőrendszer kiépítésében is gondolkodnak.

Összeütközött két személygépkocsi a 47-es főút 161-es kilométerénél, Orosházánál. A baleset helyszínén forgalomkorlátozásra kell számítani.

Három rendkívül szoros játszmát hozó mérkőzésen győzött Székesfehérváron az újonc MÁV Előre-St. Solar otthonában a Swietelsky-Békéscsaba a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében és szerdán hazai pályán kivívhatja az elődöntőbe jutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában