Összefoglaló

2023.03.25. 18:57

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 25.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 25-én.

Beol.hu

Több mint 3,6 milliárd forint a tét az öttöslottón, amelyen már 21 hete nem született telitalálatos. A nyereménnyel együtt nőtt a lottózók forgalma Békéscsabán is.

Országosan tizenegy Kerékpárosbarát Település 2022 címet osztottak ki, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) pályázatának ünnepélyes díjkiosztóját pénteken tartották Budapesten, a pályázatot lebonyolító KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben. Vármegyénkből Békésszentandrást, Békéscsabát és Szarvast díjazták.

A Poggyász stábja a közelmúltban forgatott Békéscsabán és környékén, ha nem látta az elkészült műsort, érdemes megnéznie.

Nem mindennapi kapásról érkezett beszámoló a Holt-Körösről: pergetve fogtak ki a napokban egy 40 kilós, másfél méteres fekete amurt.

Telt ház előtt mutatták be Szendőfi Balázs Körösök vidékéről szóló Volt egyszer egy vadvízország című filmjét szombaton délelőtt Békéscsabán, a Center Moziban.

Átadták az Újkígyóst Szabadkígyóssal összekötő, felújított kerékpárutat szombaton Újkígyóson, a Piac térnél. Az új bicikliút megkönnyíti a helyiek életét, emellett turisztikai szempontból is jelentős szereppel bír.

Történelmi hadijátékot tartottak az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára emlékezve gyermekeknek, családoknak szombaton délután a Békés Megyei Könyvtár digilaborjában.

Az Europe Direct Békés programjaként Varró Dániel és Molnár György: A szomjas troll és egyéb furcsaságok című előadását mutatta be szombaton a Békés Megyei Könyvtárban. Varró Dániel a fiatal költőgeneráció kiemelkedő alakja, akiért szerteágazó alkotótevékenysége és egyedi humora miatt a kritika és a közönség egyszerre rajong. Versek, gyermekversek, színdarabok, valamint műfordítások fűződnek a nevéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában