Összefoglaló

2023.03.24. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 24.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 24-én.

Beol.hu

Favágás közben halt meg egy férfi Doboz külterületén. A szörnyű tragédia pár nappal ezelőtt történt egy állatmenhelyen.

Értesüléseink szerint egy férfi főbe lőtte magát csütörtökön éjfél előtt biharugrai otthonában, és életét vesztette. 

Hátborzongató felvétel: így üldözte 13 éves áldozatát a gyerekmolesztáló Csepelen. A kamera azt is felvette, ahogy a férfi menekülni próbál.

Olvasói jelzést kaptunk arról, hogy csütörtökön este megvertek három tizenéves fiút a békéscsabai kórház közelében, és ennek következtében – úgy tudjuk – mindhárman kórházba kerültek különböző sérülésekkel.

Forgalmas úton szlalomozott egy autós Békés vármegyében. Az esetről felvétel készült, a rendőrök pedig pár nap alatt kiderítették, hogy ki volt az. A férfi meglepő magyarázattal állt elő.

Ray Kurzweil informatikus és jövőkutató nagyon sok, meglepően konkrét jóslata eddig pontosan teljesült. Igaz, akadtak csúnya melléfogásai is. 2030-ra az emberiség eléri a halhatatlanságot.

NNK: 44 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten.

Különleges, az 1700-as évek elejéről származó, kézzel írt Tranosciust, vagyis énekeskönyvet állítottak ki a Munkácsy Mihály Múzeum téglatermében pénteken.

Megnyílik szombaton Sarkadon a tanuszoda, amelyet egy nemzeti program keretében több mint egymilliárd forintból építettek meg.

Nagyszabású akció keretében gyűjtötték a szemetet a Szeretlek Békéscsaba Egyesület tagjai pénteken Békéscsabán, túlnyomó részt a város külső részein. Összesen 700 kilogramm szemetet gyűjtöttek össze.

Petőfi Sándor Békés vármegyei kötődéséről tartottak előadást csütörtökön Békéscsabán, a Munkácsy Emlékházban. Szalay Ágnes történész korabeli képekkel, életfával mutatta be, mely helyszíneken fordult meg Petőfi és családja Békés vármegyében.

Korszerű eszközökkel ismertetik meg a kisiskolásokkal a reformkor nagyjait. Év végén az osztályok egy országos élő, online bajnokságban mérhetik össze megszerzett tudásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában