Összefoglaló

2023.03.23. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 23.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 23-án.

Beol.hu

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 37 éves, büntetett előéletű helyi férfival szemben, aki terhes élettársát bántalmazta. 

Új módszerrel lopják az autókat Magyarországon. Egyre több autót lopnak el vidéken. Az idősebb kocsikra és a motorokra hajtanak mostanában.

Az elmúlt hónapokban több lopás történt Kétegyházán. A rendőrök a bűncselekményekkel összefüggésben egyszerre hat gyanúsítottat fogtak el szerdán hajnalban, a férfiak őrizetben vannak.

Magyarország továbbra sem szeretne belekeveredni az ukrajnai háborúba, tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, és továbbra sem vesz részt a fegyverszállításokban – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón. 

Darazsak költöztek egy közösségi épület falába Békésen, a Jantyik Mátyás utcában. A veszélyt jelentő darazsakat eltávolították.

– Fantasztikus érzés volt ott látni a projektemet a kivetítőn, bevallom, elsírtam magam örömömben – mondta Széni-Dégi Fanni. Az orosházi kórház munkatársa nyerte el idén a szakápolók között a Richter Anna díjat. Az elismeréssel járó 4 millió forintból egy, az otthonápolást segítő internetes oldalt szeretne felépíteni.

Száz helyet lépett előre a MATE a világ agrártudományi rangsorában. Immáron a 151-200. helyen található a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorában.

Csütörtökön elkezdődött a Kyocera Everest Expedíció 2023, melynek keretében a békéscsabai kötődésű Suhajda Szilárd mesterséges oxigén használata nélkül szeretné elérni bolygónk legmagasabb pontját, a 8848 méteres Mount Everest csúcsát. Magyar állampolgárnak ez ilyen módon még nem sikerült.

„Deryl vagyok, a denevér. Sajnos balesetet szenvedtem, megsérült a szárnyamon lévő bőrredő, így képtelen vagyok repülni. A szentesi Madárkórházba kellene eljuttatni a megsérült békéscsabai denevért.

Az OpenAI nemrég jelentette be a GPT-4-et, a frissített chatbotot, amely az ügyvédi vizsgától az AP biológiai vizsgáig sok mindent le tud tenni. Íme néhány kemény vizsga, amelyen mindkét AI-verzió, a GPT-4, és a 3.5 is sikeresen átment.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában