Összefoglaló

2023.03.21. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 21.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 21-én.

Beol.hu

Tavaly tavasszal derült fény arra, hogy egy zalai település iskolájában egy pedagógus megengedhetetlen módszereket alkalmazott óráin. A gyerekek és a szülők történetei bántalmazásról, zsarolásról, szexuális zaklatásról szóltak. 

Figyelmeztet a rendőrség: veszélyes kábítószer került a magyar piacra. Pikó: ez az a kábítószer manapság, amire a leggyorsabban rá lehet szokni.

A Magyar Rendőrség CSAT(T)LAKOZZ! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezthetetlen fontosságára.

Internetezőket hirdetésekkel megkárosító párt vett őrizetbe a Békés vármegyei rendőrség. Az élettársak a gyanú szerint országszerte 71 embertől több mint 17 millió forintot csaltak ki. Mobilházat, traktort, medencét kínáltak, de persze valójában ezek egyikét sem adták át.

Hatalmas a nyomás a kormányon az Atlanti-óceán mindkét partjáról, hogy adja fel a kárpátaljai magyar közösség védelmét, ez azonban semmilyen körülmények között nem fog megtörténni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben. 

Óriási sörkatasztrófa, bődületes drágulás, kibírhatatlan sörinfláció. Ilyen és hasonló kifejezésekkel találkozni a „komlószörp” jelentős áremelkedése miatt. Tény, hogy a sörök az üzleteben és a vendéglátóhelyeken is jóval többe kerülnek tavalyhoz képest, üvegenként, dobozonként, korsónként Békésben is 100–150 forinttal drágult egy malátaital. 

Szerdán kezdődik Békéscsabán a zöldhulladék-szállítás.

„A kormány kötelességének tartja az egyszülős családok hatékony támogatását, hiszen minden gyermek kincs” – írta közösségi oldalán a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kedden, az egyszülős családok napján.

Az Alföldvíz Zrt. a Víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak újra rajzpályázatot hirdetett „Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!” címmel. Az alkotásokat március 14-ig küldhették be a gyerekek, a díjakat pedig kedden délután adták a szolgáltató békéscsabai központjában.

Ferenc pápa április 28-30. között látogat hazánkba.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) engedélyezte a történelmi Magyarország térképét ábrázoló molinók bevitelét a válogatott mérkőzéseire.

Hamarosan ismét változik a CsabaPark nyitvatartása. Később megy le a Nap, így később zár a CsabaPark.

 

 


 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában