Összefoglaló

2023.03.19. 19:22

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 19.

A március tizenkilencedik napja sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 19-én.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

A tervek szerint a pünkösdi hosszú hétvégén, gyereknapon nyit meg a nagyközönség számára a Munkácsy Negyedben, a felújított és kibővített Urszinyi-Beliczey-kúriában a Napsugár bábszínház – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén, amelyen lehatárolták a Munkácsy Negyed területét és döntöttek a hivatalos nevéről is.

Iparjogvédelmi jogok megsértésének három rendbeli vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 40 éves, büntetlen előéletű lengyel állampolgárságú férfi ellen, aki egy kamion sofőrjeként a határátlépés során parfüm-hamisítványokat tartott magánál.

Óriási felhozatallal dübörgött a 2023-as Automobil és Tuning Show a Hungexpón. Az AMTS-en belül a Classic Automobil Show, vagyis a veterán járművel kiállítása is nagyon sok autó- és motormániás látogatót vonzott. Dr. Kaáli Nagy Géza, a dörgicsei és az orosházi autó- és motormúzeum tulajdonosa is a helyszínen járt, dedikálta könyvét, és egy autócsodáját, egy igazi ritkaságot is bemutatott.

Szexuális abúzus, gyilkosság, egy óriási családi rejtély is megjelenik Keti Thür legújabb, önéletrajzi ihletésű, A megsebzett hattyú dala című kötetében. A kötegyáni szerző elmondta, hogy saját, fiatalon megélt traumáit is igyekezett feldolgozni a könyv írásakor. A regény fontos mondanivalóval bír: figyelni kell a gyerekekre, meg kell védeni őket, és ebben a tekintetben teljes mértékben egyetért azzal a véleménnyel, hogy ennek érdekében szigorú törvényre van szükség.

Ezen a héten Onofer Eszter volt a Beol podcast vendége, akit a közelmúltban a turisztikai hivatás tíz legígéretesebb fiatal hazai szakembere közé választottak.

Könyv- és kalandismertetőt tartott Hunoktól Afrikáig címmel a minap a kondorosi Dérczy Ferenc könyvtárban az eszperantó nyelv világában jól ismert, helyi Kozsuch Pál. A közönségtalálkozóra sikerült elcsábítania trabantos világutazóként ismert Vadász Zsolt barátját is, aki képekkel illusztrálta közös afrikai útjukról szóló élménybeszámolóját, nem feledve környezetvédelmi elhivatottságát és humanitárius segítőkészségét.

Egy éve hunyt el dr. Ferenczi Attila békéscsabai háziorvos, az emlékére égtek a mécsesek szombaton este a róla elnevezett téren.

A Gyilkosság meghirdetve krimit az eredeti tervekkel ellentétben szeptemberben láthatja először a publikum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában