Összefoglaló

2023.03.17. 20:47

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 17.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 17-én.

Beol.hu

D. Görgényi Ernő polgármester, dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán, dr. Orosz Tivadar, Lázár János, Parragh László és dr. Kovács József országgyűlési képviselő az Almásy-kastélyban megrendezett fórumon

Fotó: Lehoczky Péter

Fenntartható fejlesztés – Békés vármegye gazdasági felzárkóztatásának lehetőségei címmel rendezett gazdasági évnyitót pénteken délelőtt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gyulán, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában. Az eseményen fórumot tartott Lázár János építési és közlekedési miniszter, míg dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke aktuális kérdésekről osztotta meg gondolatait.

Története során harmadszor nyerte meg a Közép-európai Ligát (MEVZA) a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata, amely pénteken Szlovéniában a szlovén Maribort fektette két vállra három szettben.

Letért az útról és két fa közé szorult egy autó Békéscsaba és Gyula között.

Békésben 2020-ban alakult meg az Ifjú Gazdák Békés Vármegyei Gazdaköre. A szervezet tagja a Magosz Ifjú Gazda Tagozatának, mely Gödöllőn tartotta csütörtökön első kongresszusát. Békés vármegyét az ifjú gazdák részéről Vincze Dávid Edgár elnök mellett Óvári Csaba, Óváriné Hronyecz Ivett, Rákóczi Andrea, Kondacs Andor és Hernádi Noémi képviselte.

Óriási fordulatokat hozott a női 57 kilogrammos U23-as Európa-bajnoki döntő, amelyet végül elképesztő izgalmak közepette az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, U23-as világbajnoki bronzérmes orosházi Szél Anna nyert meg.

A külügyminiszter reagált a hírre, miszerint a franciák parlamenti szavazás nélkül módosították a nyugdíjtörvényt, illetve a németek feles többséggel megváltoztatták a választási törvényt.

Az Apostoli Szentszék legrégebbi, világi személyeknek adható kitüntetését adományozta Ferenc pápa Solymári Dánielnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőjének – tájékoztatta a jótékonysági szervezet közleményében az MTI-t.

Szíriai keresztény vezetőkkel tárgyalt Orbán Viktor. Magyarország további segítségnyújtást tervez.


 



 


 


 




 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában