Összefoglaló

2023.03.15. 21:26

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 15.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 15-én.

Beol.hu

Nemzeti ünnepünk alkalmával a fővárosban, a Kossuth téren is láthatók voltak a Nemzeti Lovas Díszegység megjelenésein a mezőhegyesi nóniuszok.

Gyulán, a városháza dísztermében emlékeztek a március 15-i eseményekre. Ünnepi beszédben Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója elmondta, 175 éve, amikor egész Európa felbolydult, egyedül nálunk zajlott békésen a forradalom; amíg másutt fegyvert fogtak, nálunk verset írtak.

Hárman vehettek át kitüntetést a március 15-ei, békéscsabai ünnepségen: prof. dr. Várkonyi Tibor, Jancsik Ferenc és dr. Pap István. Beszédében Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta: értéke, jelentősége van egy nemzet függetlenségének.

Veteránmotor és veteránautó kiállítást tartottak szerdán Békéscsabán, az ipartestület udvarán és a Szlovák Kultúra Házának udvarán. Az eseményt rendkívül nagy érdeklődés övezte, a járműveknél szinte sorban álltak a családok és a nosztalgiázni vágyók.

Békésen a Széchenyi téri Forradalmi emlékműnél emlékeztek szerdán délelőtt.

Az orosházi városi megemlékezést a Petőfi művelődési központban tartották szerdán délelőtt, ahol Árusné Erős Krisztina, a Táncsics gimnázium megbízott igazgatója Vasvári Pál szavaival köszöntötte az ünneplőket.

A miniszterelnök Kiskőrösön, Petőfi szülőházánál mondta el március 15-i ünnepi beszédét.

A német rendőrség különleges kommandója fogta el Jénában és Lipcsében a februári, budapesti embervadászat két, szélsőbaloldali német résztvevőjét, akiket a budapesti rendőrség keresett.




 



 


 





 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában