Összefoglaló

2023.03.14. 20:06

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 14.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 14-én.

Beol.hu

A tavalyi, történelmi mértékű aszály után – mely Békésben óriási károkat okozott a növénytermesztőknek – különösen fontos figyelmet fordítani a megfelelő vízgazdálkodásra, ezt a klímaváltozás is indokolja. Eddig mintegy 50 millió köbméter többletvizet ­tartott vissza a vízügyi ágazat, amire később nagy szükség lesz az agráriumban­.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter dr. Takács Árpád főispán javaslatára nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Sipos Lajos járási hivatalvezetőnek és Almásiné Hegedűs Ildikó egészségfejlesztési szakügyintézőnek. A kitüntetettek az elismerő oklevelet kedden a Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen vették át.

Orbán Viktor miniszterelnök határozatban rendelte el, hogy véglegesítsék az új gyorsforgalmi összeköttetés létesítését Magyarország és Románia között.

Az Orosházán született, békéscsabai kötődésű rendező, író, színművész rangos elismerést vehetett át a nemzeti ünnep alkalmából.

A tömegbe hajtott egy autós Budapesten: felvette a kamera, mi történt pontosan.
Ünnepélyes keretek között adták át a kormányablak-ügyintézői képzés hetedik ütemét sikeresen teljesítők bizonyítványát kedden délelőtt, a Békés Vármegyei Kormányhivatalban.
Hagyományőrzők tartottak a tradícióknak megfelelően rendhagyó, az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó foglalkozást kedden a Kossuth téren békéscsabai óvodásoknak.

Nemzetközi π-napot rendeztek kedden délután a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.





 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában