Összefoglaló

2023.03.13. 20:39

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 13.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 13-án.

Beol.hu

Forrás: BMH

Pár hét múlva már az újonnan érkezett, elektromos triciklivel gyűjti az újrahasznosítható szemetet, a papírt a Lencsési lakótelepen Siti László. Szelektív Laci, a természet őre elmondta, hogy több dolgot át kell még addig alakítani a járgányon

Megkezdődött és a terveknek megfelelően halad a Gyulai Várfürdő második legnagyobb és nyári időszakban legnépszerűbb termálmedencéje, a dögönyözős medence több mint 100 millió forintos, saját forrásból megvalósuló felújítása. 

Doboz külterületén, pénteken 7 óra 45 perc körül egy személygépkocsi lesodródott az útról és fának ütközött.

Illésné Lestyán Veronika, a nagybánhegyesi nagycsaládos édesanya önkéntes, áldozatos munkával segíti a Nagybánhegyesi Nagycsaládosok Egyesületének a mindennapjait. A legutóbbi megyei eseményen, amikor a Dél-Alföld régió önkénteseit köszöntötték, az országos elnök, Kardosné Gyurkó Katalin és a dél-alföldi régióvezető, Benedek Szilvia aláírásával ellátott elismerő oklevelet vett át. Őt választottuk a hét emberének.

Sokan jelezték hírportálunk felé is, hogy feltörték a Facebook-fiókjukat. A témában megkerestük Kocsis Attilát, a Békés vármegyei PcMedicina számítógép-gyorsszerviz tulajdonosát. Elmondta, hozzájuk is özönlenek a bejelentések az elmúlt egy-két hétben, hogy miként történhetett meg ez.

Dr. Vincze Gábor pszichiáter és Gyarmati Sándor polgárőr is rangos kitüntetést vehetett át hétfőn Pintér Sándor belügyminisztertől.

A békéscsabai Lehoczkiné Megyik Erika portáján Dolli nevű kecskéje hármas ikreknek adott életet a minap.

Magyarország a francia Framatome szerepének további növeléséről tárgyal a paksi atomerőmű bővítésében, annak érdekében, hogy a német kormány ne tudja blokkolni az irányítástechnika szállítását – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a franciaországi Flamanville-ben.

Egymáson próbáltak segíteni a borzalmas M1-es tömegkatasztrófa áldozatai a szörnyű baleset kellős közepén. Regina és párja menekülés közben torkuk szakadtából kiabáltak azoknak, akik a kocsijaikban maradtak.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában