Országos programsorozat

2023.03.23. 17:57

A könyvtári Internet Fiestában elfoglalhatják a gyermekek Gyomaendrődöt

Az Internet Fiesta országos programsorozathoz idén is csatlakozott a gyomaendrődi Határ Győző Városi Könyvtár. Dinyáné Bánfi Ibolya könyvtárvezető a csütörtöki nyitás keretében elmondta, jövő csütörtökig gazdag, változatos programot állítottak össze a tudásmegosztás jegyében.

Ny. L.

Dinyáné Bánfi Ibolya a helyi értékekre hangsúlyt helyező társasjátéknál

Fotó: Bencsik Ádám

A folyamatosan vetített digitális kiállítások mellett élőben is láthatók tárlatok. Többek között megtekinthető minden, ami Petőfi, vagyis a könyvtár összes Petőfi-relikviáját bemutatják, főként természetesen könyveket. A legrégebbi 1877-es kiadású, az Atheneum Nyomda verseskötete. Az 1921-es Petőfi-kötet Gyomán készült, ahogy írták, Kner Izidor Könyvnyomtatásával. A Petőfi-tárlat mellett láthatók a Gyomaendrődi Makettklub tagjainak alkotásai is, vezetőjük, Balogh Lajos útmutatásai alapján készítették az alkotásokat.

Dinyáné Bánfi Ibolya kitért arra, két óriási társasjátéknál is a helyi értékekre helyezik a hangsúlyt. Az iskolás gyermekek kipróbálhatják a Foglaljuk el Gyomaendrődöt! és az Értékeink nyomában elnevezésűt egyaránt. Volt mit elhelyezni a táblákon, hiszen Gyomaendrőd eddig 46 helyi értékkel rendelkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában