Táncsics gimnázium

2023.03.21. 20:49

A klímaváltozásról beszélgettek az orosházi diákokkal

Megtelt az orosházi Táncsics gimnázium aulája kedden délután fiatalokkal, akiknek a víz világnapja alkalmához kapcsolódóan szerveztek előadásokat. Seres Erzsébet földrajz-történelem szakos tanár, munkaközösség-vezető a házigazdák nevében mutatta be a két egyetemi oktatót, akik aktuális témákkal érkeztek Orosházára.

Cs. I.

Dr. Szilassi Péter

Fotó: Für Henrik

A Táncsics a Szegedi Tudományegyetem rezidens iskolája, szoros az együttműködés, és ennek keretében hívtak meg most is egyetemi oktatókat.

Dr. Szilassi Péter (SZTE egyetemi docens) és dr. Barta Károly (SZTE egyetemi docens) e témákkal is foglalkoznak. A globális felmelegedés, a klímaváltozás mindenkit érintő probléma, kell, hogy fiatal korban erről beszélgessünk és ismereteik legyenek a diákjainknak. A klímaváltozás okairól és következményeiről szólnak az előadások s arról, hogy mi mit tehetünk ezek ellen. Téma az aszály s hogy tudunk-e tenni valamit az égető vízhiány ellen. Okokról és megoldási lehetőségekről is beszélnek előadóink.

Azt már dr. Szilassi Péter nyilatkozta hírportálunknak, hogy mik a földrajz szépségei, s hogy a geográfus hallgatók az egyetemen megszerzett tudást miként alkalmazhatják majd a gyakorlatban.

– Aszálykutatás, belvízkutatás kapcsán hogyan lehet megfogalmazni olyan kérdéseket és válaszokat, melyek a gyakorlat szempontjából segítik jövőképünket. Ezek egyre égetőbb kérdések, a földrajz egyre többet tud hozzátenni. Nemcsak természet és társadalmi szempontból vizsgálja ezeket a kérdéseket, hanem a kettő közötti kapcsolatokat is feltárja. A hallgatóink ott vannak a döntéshozók közelében, környezetvédelmi cégeknél. Így lehet a földrajztudást átültetni a gyakolatba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában