Rodion

2023.02.15. 10:13

Valentin-napi ajándékkal lepte meg az ukrán kisfiú a Vöröskereszt munkatársait Békéscsabán

A négyéves Rodion az orosz-ukrán háború kitörése után pár nappal érkezett Békéscsabára édesanyjával.

Ny. L.

Rodion

Ahogy mondta, élete legkedvesebb Valentin-napi ajándékát kapta meg egy négyéves ukrán kisfiútól, Rodiontól Tóthné Sovány Gyöngyi, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója. Békéscsabai székházukban lepte meg őt, valamint Priszlupszka Irina Ukrajnából származó, de régóta a városban élő önkéntest és Károlyi Ágnest, a Vöröskereszt munkatársát a gyermek saját kézzel készített, szívecskés alkotásaival kedden.

Tóthné Sovány Gyöngyi hangsúlyozta, több, Ukrajnából érkezett család is rendszeresen bejár hozzájuk akár magyarnyelv-tanfolyamra, akár tornázni. Rodion azt mondta, olyan jól érzi magát náluk, mintha otthon lenne.

Forrás: Facebook

A Vöröskereszt megyei igazgatója kitért arra, Irina fáradhatatlanul segít az ukrán menekülteknek, amiben csak tud, valamint szervezetük munkatársainak is a tolmácsolással. Emellett sokszor önkéntesük megy ki a vöröskeresztes adományokat szállító kamionokkal Kárpátaljára.

Priszlupszka Irina kiemelte, Rodion az orosz-ukrán háború kitörése után pár nappal érkezett Békéscsabára édesanyjával, Tányával.

– A kisfiú nagyon tehetséges, ügyes, már magyarul számol, sokat foglalkozik vele édesanyja – ecsetelte Irina. – Amikor itt van a Vöröskeresztnél, mindenkihez odamegy, a nevünkön szólít bennünket, ragaszkodik hozzánk, mi pedig nagyon kedveljük őt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában