Oldatos injekció

2023.02.04. 10:01

Újabb két békési iskolába került Epipen

Immáron a városban működő valamennyi oktatási-nevelési intézményben rendelkezésre áll az Epipen.

P. G.

Polgár zoltán, Aléné Kucsera Andrea és Kálmán Tibor.

Újabb két oktatási intézményben biztosítják Békésen az Epipent. A súlyos allergiás reakciót, anafilaxiát mutató gyerekek és felnőttek életének megmentését szolgáló oldatos injekciót Kálmán Tibor polgármester és Polgár Zoltán alpolgármester adta át csütörtökön Aléné Kucsera Andreának, a békési Egymi, és Bagoly Lászlónak, a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjének.

Kálmán Tibor emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testület döntése értelmében immáron a városban működő valamennyi oktatási-nevelési intézményben rendelkezésre áll az Epipen.

Posztjában Polgár Zoltán alpolgármester kiemelte, a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére a képviselő-testület tavaly döntött arról, hogy minden helyi-oktatási nevelési intézménybe kerüljön az Epipenekből.

A Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskolába is került a készítményből.

Hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják, hogy így mind a gyerekek, a diákok, mind a pedagógusok és oktatási dolgozók biztonságát erősítik. Az Epipen jelenléte azért is lényeges, mert más megyei településeken több alkalommal volt szükség a készítmény használatára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában