Valentin-nap

2023.02.14. 16:31

Szerelmes idézetekre bukkannak, szerelemfalnál fotózkodhatnak a dél-békésiek

Dél-Békés településein olyan ötletekkel lepték meg a lakosságot, a szerelmes párokat a közművelődési intézmények, a civilek, az egyházak, amikhez szívesen csatlakoztak, és a fotózkodós felhívásoknak örömmel tettek eleget. Szétnéztünk mi is.

Cs. I.

Fotók: Facebook

Battonyán Valentin-nap és a Házasság Hete alkalmából idén is szerelemfallal készült a művelődési ház kollektívája. A szerelmeseknek, a házaspároknak a Korona Galéria ajtajában van lehetőségük képeket készíteni.

Szelfizz és fotózkodj a szerelemfal előtt! – invitálják a battonyaiakat, akik fel is tölthetik a művelődési ház közösségi oldalára a képeket. A fotót feltöltők között kisorsolnak egy a szerelemfalnál elkészített képpel ellátott egyedi puzzle-t.

De ez még mind semmi!

Valentin-nap alkalmából a város különböző pontjain szerelmes idézeteket hagytak el. Ezek a szép gondolatok csak arra várnak, hogy megtalálják őket.

– Fotózkodj a szívekkel és töltsd fel Facebook oldaladra – bátorítják a szerencséseket, akik között szintén kisorsolnak ajándékokat.

A Végegyházi Könyvtár, Információs és Közösségi Színtér a házasság hete alkalmából versírásra hívta a költő szellemű követőit, az érdeklődőket. Felhívást tettek közzé Szeretetbe kapaszkodva címmel, ahogy arról már korábban beszámoltunk. A költemények olvashatók a közösségi felületen. És elkészült egy újabb fotósarok a szerelmes pároknak. Illetve, ha már arra járnak a végegyháziak, akkor elolvashatják az ablakba kihelyezett verseket és megnézhetik az ablakkiállítást is.

A Dombegyházi Közösségi Színtér és Könyvtár is a parkban felállította a szerelmesek fotófalát. Valentin-napon 17 óráig lehet képeket készíteni a művelődési ház előtt álló virágos dekoráció alatt.

Pusztaföldváron már hagyománya van a házasság hete rendezvénysorozathoz való csatlakozásnak. Vasárnap 9 órakor az evangélikus istentiszteleteken személyes áldást kérhetnek életükre a házaspárok, és imádságban emlékeznek meg az özvegyekkel az elhunyt házastársakról. Nagybánhegyesen is ez a program, ami 11 órakor kezdődik, míg Magyarbánhegyesen az evangélikusoknál 14 óra 30 perckor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában