Igényelni kelll

2023.02.12. 15:08

Szemétdíjra adnak támogatást Méhkeréken

Kedvezményt ad az önkormányzat a szemétszállítás díjából a rászoruló méhkeréki háztartásoknak – ismertette közösségi oldalán Tát Margit polgármester, hozzátéve, hogy február 1-jével jelentős változások léptek életbe a jogosultak körében és a támogatás mértékében is.

L. B.

Kiemelte: a szemétszállítás díját szerződés szerint az ingatlant használónak kell megfizetnie a szolgáltató felé. A támogatás összegét pedig a befizetett számla alapján, utólag kapja vissza az, akinek támogatást biztosítanak.

A teljes díjat visszakapja az a 70 év feletti, aki egyedül él és a havi jövedelme nem lépi túl a 199 ezer 500 forintot; vagy házastársával, élettársával él, és a jövedelmük fejenként nem több 142 ezer 500 forintnál. Emellett az a 70 év alatti, aki egyedül él és a jövedelme nem haladja meg a 171 ezer forintot. 

A díj felét kaphatja vissza az a 70 év feletti, aki egyedül él és a havi jövedelme nem lépi túl a 256 ezer 500 forintot; vagy házastársával, élettársával él, és az egy főre eső jövedelmük nem több 171 ezer forintnál. Emellett az a 70 év alatti, aki egyedül él és a jövedelme nem haladja meg a 228 ezer forintot. Továbbá az a háztartás, ahol a havi jövedelem fejenként nem több 99 ezer 750 forintnál.

Az igényléseket formanyomtatványon és a szükséges jövedelemigazolásokkal együtt február 28-ig lehet benyújtani a polgármesteri hivatalban. Aki a határidőt elmulasztja, idén már nem számíthat támogatásra – hangsúlyozta Tát Margit polgármester. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában