Évértékelő közgyűlés

2023.02.21. 19:58

Számos programmal várták az idősebb generációt Gyulán

Évértékelő közgyűlést tartott a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, az idei évet is tervezik.

P. G.

Kónya István alpolgármester dr Görgényi Ernő polgármester Ottlakán Péterné elnök Debreczeni Jánosné elnök Szrnka Pálné elnök fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Évértékelő közgyűlést tartott a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete kedden délután a fürdővárosi, Esze Tamás utcai civil házban.

Debreczeni Jánosné elnök előzetesen hírportálunknak elmondta, mintegy kétszázan tartoznak az egyesülethez, akik valamennyien aktívan részt vesznek a különböző programjaikon. A szervezeten belül hét, a város különböző részeihez tartozó klub működik, amelyek szintén élik a saját életüket, mindennapjaikat. Az egyesület elnökségét pedig a hét klub vezetői alkotják.

– Legfontosabb célunk, hogy a nyugdíjasokat megmozgassuk, kimozdítsuk a komfortzónájukból – fogalmazott Debreczeni Jánosné. – Ezért indítottuk útjára például tavaly a Séta az egészségért elnevezésű eseményt is. 

Kérdésünkre az elnöke kifejtette, tapasztalataik szerint a nyugdíjasok nagyon nyitottak a különböző rendezvényekre, amelyeken mindig nagy számban vesznek részt.

A közgyűlésen Debreczeni Jánosné számolt be az egyesület tavalyi munkájáról, amit az előző évi pénzügyi beszámoló követett, ahogy tárgyaltak az idei év terveiről, illetve pénzügyi tervezetéről is.

A beszámolójában az elnök elmondta, az egyesület tavaly is az előző évek mintájára végezte a tevékenységét. Hozzátette, a 2022-es évet még valamennyire befolyásolták az előző esztendők történései, az idősek közül voltak, akikben még élt a járványveszély. Programjaikat ennek ellenére igyekeztek maradéktalanul megtartani, amelyekről Debreczeni Jánosné részletesen szólt a beszámolója kapcsán. A teljesség igénye nélkül rengeteg rendezvény, előadások, közösségépítő szalonnasütések, a Nyugdíjas Akadémia 20 éves jubileuma színesítette az esztendőt. Évek óta Gyula ad otthont az Országos Szenior Táncfesztiválnak, amiben szintén közreműködtek, bekapcsolódtak számos megyei és helyi programba.

A közgyűlésen részt vett dr. Görgényi Ernő polgármester, Kónya István alpolgármester, Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke és Kiss József, a Gyulai Civil Szervezetek Szövetségének elnöke is. Az eseményen tisztújítást is tartottak, amelynek részeként a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete elnökévé ismét Debreczeni Jánosnét választották, az elnökség és az ellenőrző bizottság tagjai is folytatják munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában