Városi farsang

2023.02.11. 07:30

Strandpapucs és eszkimó győzött Berényben - galériával

Városi farsangot rendeztek pénteken a délutáni, illetve az esti órákban a mezőberényi Orlai házban.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

Túri Andrea igazgató hírportálunknak elmondta, a programra a városból és a környező településekről egyaránt várták az érdeklődőket. Gyermekműsorral fellépett Bodrogközy Rita, majd a jelmezversenyen harmincegy gyermek és öt felnőtt vett részt, illetve a pénteki alkalomra az Orlai ház valamennyi dolgozója jelmezt öltött. 

Az eseményen rendkívül ötletes maskarákat láthattak az érdeklődők, egy kislány, aki később meg is nyerte a gyermekek versengését, nagyon ötletes módon strandpapucsnak öltözött. Unikornisos, minecraftos, hercegnős, pókemberes, vasemberes jelmez egyaránt szerepelt a palettán, de Piroskával, a vasorrú bábával, a vérfarkassal és a felnőttek között győztes eszkimóval is találkozhattak a látogatók. A városi nyugdíjas klub színvonalas meglepetés műsorokat adott elő. Volt táncház a Berény Táncegyüttessel, amihez a zenét a Talléros Együttes szolgáltatta. Az érdeklődőket digitális játszótér is várta, a gyerekek részt vehettek kézműves foglalkozáson, természetesen álarcot is készíthettek, illetve az érdeklődők fánkot is kóstolhattak.

A farsang végén az Eötvös utca sarkán hatalmas tüzet gyújtottak, ahová a boszorkák is „kiszálltak”, majd a Talléros zenekar segítségével tűztáncot tartottak, hogy elűzzék a telet, és előhívják a tavaszt.

Túri Andrea elmondta, a programot a Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület együttműködésével, a városi nyugdíjas klub és a pedagógus nyugdíjas klub közreműködésével valósították meg. Az esemény táncházi részét pedig a Csoóri Program támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában