Friss adatok

2023.02.16. 13:07

Sokan fordulnak influenzagyanúval orvoshoz Békésben

Békés az egyik olyan vármegye, ahol sokan keresik meg influenzaszerű tünetek miatt orvosukat. A százezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Békés, Somogy és Csongrád-Csanád vármegyében volt a legmagasabb.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

A múlt héten 44 400 embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint –  közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentésében, csütörtökön. A betegek 43,2 százaléka gyerek, 29 százaléka 15-34 éves volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 20 százaléka, 7,8 százaléka pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

Az adatok szerint február 6. és 12. között Budapest, továbbá Fejér, Hajdú-Bihar és Heves vármegye kivételével valamennyi közigazgatási területen nőtt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A százezer lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Békés, Somogy és Csongrád-Csanád vármegyében volt a legmagasabb, Vas, Heves és Pest vármegyében pedig a legalacsonyabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket Tolna, Vas és Zala kivételével minden vármegyében diagnosztizáltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában