Pályaorientációs nap

2023.02.25. 11:11

Sikeres életpályájukról meséltek az iskolásoknak Kaszaperen

Kaszaperen, a helyi iskolában rendhagyó pályaorientációs napot szerveztek a diákoknak.

Cs. I.

Illusztráció

Forrás: Shuttertock

Munkájukban sikeres kaszaperi vállalkozókat és egészségügyi ellátásban résztvevő szakdolgozókat kértek fel előadóknak, akik saját szakmájukat mutatták be a résztvevő gyerekeknek. Somogyi László érkezett hozzájuk, aki a vadászat rejtelmeibe vezette be az alsós diákokat. Majd külön lány és fiú csapatra vált szét a felső tagozat: a lányoknak elsőként Csatlósné Páger Angéla tartott előadást a műtős szakasszisztens munkájáról, majd Ökrös Tímea mutatta be a fodrász szakma szépségét. A fiúknál Bobor István látványos eszközök bemutatásával tette színesebbé a villanyszerelő szakma megismertetését. Csürhés Tamás a modern állattartás tapasztalatait osztotta meg a diákokkal.

A pályaorientációs napot két, közösen eltöltött előadás zárta. Váczi Erikától megtudták, hogy miként fejlesztette és tette sikeressé vállalkozását, Zámboly Péter pedig elmesélte, miként lett mentőtiszt és miért ezt a nemes hivatást választotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában