Energiatámogatás

2023.02.07. 10:07

Rezsikompenzáció érkezik Magyarbánhegyesre

Kormányzati rezsikompenzáció keretében közel 20 millió forint támogatás érkezik Magyarbánhegyesre. A háború és a szankciós politika következményeként sokszorosára emelkedtek az energiaárak, de a támogatással továbbra is biztosított a magyarbánhegyesi önkormányzat feladatellátása – számolt be közösségi oldalán Erdős Norbert országgyűlési képviselő.

Cs. I.

Fotó: Erdős Norbert/Facebook

– Az év elején Sódarné Varga Gyöngyi polgármesterrel folytatott megbeszélésünk során a településvezető elmondta, hogy a megemelkedett rezsiköltségek miatt a község önkormányzata igen komoly kihívások elé néz. Jókor jött a segítség és köszönettel fogadják a kormányzat támogatását.

– A térség országgyűlési képviselőjeként már az első perctől kezdődően közös ügyünknek tartottam önkormányzataink stabil, kiszámítható működésének a biztosítását, és természetesen a jövőben is ennek mentén végzem a munkámat – tette hozzá a politikus.

Az egyeztetéskor szó volt az év végi sikeres pályázatokról is, amelyek keretében majd 250 millió forint érkezik a településre: mintegy 130  millió forintból elkezdődhet az önkormányzat egészségügyi ellátásainak a komplex fejlesztése, valamint Magyarbánhegyes belterületi útjai is megújulhatnak 120 millió forint értékben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában