2023.02.12. 09:53
Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal folytatódik a Beol.hu podcast-sorozata
Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés vármegyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről hétre minden, ami Békés. Prohászka Bélával Nyemcsok László, a Békés Megyei Hírlap és a Beol újságírója beszélgetett.
Prohászka Béla a Beol podcast heti vendége /Fotó: Gál Csaba/
Prohászka Béla szólt arról, mit jelent számára a Békés Megye Agráriumáért, nemrégiben átvett elismerő díszoklevél, milyen rendezvényeken, bemutatókon népszerűsíti vármegyénk és az ország gasztronómiai kincseit többek között Kínában és Vietnámban.
A mesterszakács kitért arra, hogy részt vesz a Kossuth Rádió és a Nemzeti Művelődési Intézet Országjáró szombat délelőtt és délután programjában, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál látványfőzéseken, ahol a helyi és szezonális alapanyagok felhasználására is felhívja a figyelmet vendégeivel.
Ugyanez igaz a Nemzeti Művelődési Intézet A szakkör projektjére is, ahol a gasztrofoglalkozásokat vezeti. Videón is bemutatja az adott étel elkészítését és a receptek az intézet honlapján is elérhetők.
Prohászka Béla szólt a gasztronómiai hagyományok megőrzésének fontosságáról és a modern konyha-, valamint ételkészítési technológiákról, a díszítés, tálalás fontosságáról, a világtrendekről, a szakácsok, cukrászok képzéséről is. Kiderült, hogy szeret horgászni, és beszélt arról, hogy miért kellene jóval több halételt fogyasztanunk.
Beol podcast
- Segít a pályaválasztásban az iparkamara – podcasttal
- Változatos évaddal készül a Jókai színház – podcasttal
- Kolbász és blues a Nádasban: vendégünk Péli István
- Beindultak a zebrazsaruk: vendégünk Szombati Andrea rendőrségi sajtószóvivő
- Szabó Ágnes nem hitte el, hogy sikerült az abszolút győzelem – podcasttal