Beol podcast

2023.02.12. 09:53

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal folytatódik a Beol.hu podcast-sorozata

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés vármegyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről hétre minden, ami Békés. Prohászka Bélával Nyemcsok László, a Békés Megyei Hírlap és a Beol újságírója beszélgetett.

Nyemcsok László

Prohászka Béla a Beol podcast heti vendége /Fotó: Gál Csaba/

Prohászka Béla szólt arról, mit jelent számára a Békés Megye Agráriumáért, nemrégiben átvett elismerő díszoklevél, milyen rendezvényeken, bemutatókon népszerűsíti vármegyénk és az ország gasztronómiai kincseit többek között Kínában és Vietnámban.

A mesterszakács kitért arra, hogy részt vesz a Kossuth Rádió és a Nemzeti Művelődési Intézet Országjáró szombat délelőtt és délután programjában, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál látványfőzéseken, ahol a helyi és szezonális alapanyagok felhasználására is felhívja a figyelmet vendégeivel.

Ugyanez igaz a Nemzeti Művelődési Intézet A szakkör projektjére is, ahol a gasztrofoglalkozásokat vezeti. Videón is bemutatja az adott étel elkészítését és a receptek az intézet honlapján is elérhetők.

Prohászka Béla szólt a gasztronómiai hagyományok megőrzésének fontosságáról és a modern konyha-, valamint ételkészítési technológiákról, a díszítés, tálalás fontosságáról, a világtrendekről, a szakácsok, cukrászok képzéséről is. Kiderült, hogy szeret horgászni, és beszélt arról, hogy miért kellene jóval több halételt fogyasztanunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában