Népességfogyás

2023.02.18. 14:55

Ötszázzal kevesebben élnek Vésztőn, mint öt éve

Felülvizsgálta és elfogadta a képviselő-testület a nemrég tartott ülésén a 2028-ig szóló helyi esélyegyenlőségi programot. Karakas Anikó polgármester elmondta, hogy a program azokra a társadalmi csoportokra fókuszál, amelyek helyzetükből adódóan kiemelt figyelmet, eltérő megközelítési módot igényel.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A több mint százoldalas dokumentumban a helyzetelemzésen és a város bemutatásán túl csokorba gyűjtötték az egyes társadalmi csoportok – mint a mélyszegénységben élők és romák, a gyerekek, a nők, az idősek, a fogyatékkal élők – helyzetét. A felvetett problémákra pedig igyekeztek válaszokat megfogalmazni, intézkedési tervet készítettek.

Számos táblázat, adat is szerepel a programban. Mint kiderült, amíg 2016-ban 6700-an, addig 2021-ben 6200-an éltek a városban. Az öregedési index folyamatosan emelkedik, két éve 120 százalék volt, mindez azt jelenti, hogy 2021-ben 1000 14 év alatti gyermekre 1200-nál is több 65 év feletti jutott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában