Élhetőbb település

2023.02.01. 12:14

Négy fejlesztésre nyert forrást Mezőhegyes, mind elkészült

Folyamatosak a fejlesztések Mezőhegyesen, az önkormányzat megragad minden alkalmat, hogy plusz források bevonásával még élhetőbbé tegye a városlakók mindennapjait.

Csete Ilona [email protected]

Pap István Tibor megmutatta, a temetői fejlesztésre is nyertek forrást

Fotó: Für Henrik

Mezőhegyesen a Magyar Falu Program keretében, 2022-ben, összesen 80 millió 817 ezer 849 forint támogatást nyert el az önkormányzat. Ebből a pénzből megvalósult négy projekt. Már készen állnak a 2023. évi források megpályázására is – nyilatkozta a polgármester. Pap István Tibor értékelte tavalyi eredményeiket.

– A polgármesteri hivatal födémrekonstrukciójára fordíthattunk 52 millió 576 ezer forintot. A projekt keretében az 1885-ben épült (Mezőhegyes szimbolikus épülete) műemléki ingatlan részleges felújítása megtörtént. Az ügyfélforgalmi tér födémjének egyik fagerendája 2020. januárban eltört. A födém azonnali aládúcolását elvégeztük, így a közvetlen életveszélyt elhárítottuk, de a födémet csupán annak részleges cseréjével lehetett alkalmassá tenni a további használatra – sorolta a részleteket a városvezető. A beruházás eredményeképpen a korábbi méltatlan állapotok megszűntek, mintegy 80 négyzetméternyi új ügyviteli terület vált használhatóvá, a lakosok igényesebb körülmények között intézhetik ügyeiket.

A födém részleges cseréje után mintegy 80 négyzetméternyi új ügyviteli terület vált használhatóvá

A Magyar Falu Program forrásának köszönhetően a Tavasz utcai járdafelújítás is lezajlott, erre 10 millió forint jutott majd 500 méteren, 1 méter szélességben. A járda igen rossz és balesetveszélyes volt. A meglévőt elbontották, majd megépítették az új betonjárdát. A kapubejárókban erősített szerkezet került kialakításra.

Készült a mezőhegyesi temetőben urnafal és annak a környezetét is rendbe tették, erre volt 6 millió forintjuk. Lakossági igény jelentkezett, ennek hatására 80 fülkés urnafal, illetve az urnás temetkezési szertartáshoz szükséges pulpitust és urnatartót is kiépítettek. Az urnafal környékén új térburkolatot raktak le, a növényzet rendezését is elvégezték. A fejlesztés eredményeképpen február 15-től lehetőség lesz az urnás temetkezésre Mezőhegyesen.

Fűnyíró traktort is vásároltak

A Magyar Falu Program pályázatának köszönhetően 12,2 millió forintból vásárolhatott az önkormányzat egy 26 lóerős új, rendszámos, fülkével ellátott erőgépet. Tartozik ehhez kapcsolható hasalatti fűkasza, sószóró berendezés és tolólap. Az önkormányzat az eszközökkel egész évben tud feladatokat végezni Mezőhegyesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában