Városi könyvtár

2023.02.04. 11:54

Medvékről, néphagyományról tanultak játékosan Mezőkovácsházán

Nagy élet van a Mezőkovácsházi Városi Könyvtárban napjainkban. Az általános iskolások után (akikkel a Himnusz születésnapját ünnepelték és a könyvtár 70. születésnapjának alkalmából, annak múltjába tekintve emlékeztek a kultúra fellegváraiként és közvetítőiként működő könyvtárakról) a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde Katica és Méhecske csoportosainak szerveztek Medve-napokat.

Cs. I.

Fotó: Facebook

A néphagyomány szerint ugyanis, ha február 2-án a medve kibújik a barlangjából és süt a nap, akkor az árnyékát meglátva, visszabújik még negyven napra. Ezen időjósló nap keretében megismerték a gyerekek a nyolc medvefajtát, a legnagyobbtól (jegesmedve) a legkisebbig (maláj medve), miközben találkoztak ismert és kevésbé ismert híres medvékkel is (Füles Mackóval; TV-Macival; Vackorral; Maci Lacival és Bubuval; Micimackóval; Balu kapitánnyal; Baluval; Medvével a Franklin-sorozatból; Medvével, a Másha és a Medvéből; Larsszal, a kis jegesmedvével; a gumimacikkal; a Gondos Bocsokkal; Normmal, az északival; Kenaival és Kudával; valamint Telegdi Ágnes Barnabásával).

Alkalmuk volt nosztalgiázni, vagy új kedvenceket felfedezni. A medvés mesekönyvek, képeskönyvek és ismeretterjesztő művek megtekintése után pedig kézműves foglalkozás keretében alkottak a csöppségek szebbnél-szebb, kreatívabbnál-kreatívabb medvefiúkat és medvelányokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában