Egyeztetés

2023.02.07. 20:26

Létrejöhet a Nemzetiségek háza Békésen

A helyi német, román, szlovák és roma nemzetiségi önkormányzat képviselőivel sok területen köti össze az önkormányzatot az együttműködés.

P. G.

Fotó: Gazsó János

Fórumon egyeztetett a békési városvezetés a helyi nemzetiségek képviselőivel – tájékoztatott Facebook-oldalán Kálmán Tibor polgármester. Az eseményen jelen volt Polgár Zoltán alpolgármester és Mucsi András önkormányzati képviselő is.

Kálmán Tibor kiemelte, a helyi német, román, szlovák és roma nemzetiségi önkormányzat képviselőivel sok területen köti össze az önkormányzatot az együttműködés. 

– A hagyományosan jó viszony a korábbi években egy gyümölcsöző, kölcsönös segítségnyújtásra épülő kapcsolatrendszert alakított ki. Ez a kapcsolatrendszer mélyülhet tovább az idei esztendőben is, amikor végre állandó székház, a „Nemzetiségiek háza” jöhet létre Békésen – tette hozzá Kálmán Tibor.

– Az egykori Jantyik utcai óvoda épülete mind elhelyezkedés, mind kialakítás szempontjából ideális választásnak tűnik. Az ezzel kapcsolatos részletek és természetesen a Békés50 rendezvénysorozatban való szerepvállalás is napirenden voltak az egyeztetésen. Hangsúlyozta, a megbeszélést olyan előrelépésként zárták, mely számos új lehetőséggel gyarapítja közös munkájukat a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában