Négyszázmilliós projekt

2023.02.17. 10:50

Korszerűsítették a KÖVIZIG négy irodaépületét

Befejeződött a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság négy irodaépületének energetikai korszerűsítése – tájékoztatott közleményében a KÖVIZIG.

P. G.

A központi székházat is felújították

Mint kiemelték, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság 402,33 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a célra. A 412,96 millió forint összköltségvetésű projekt során a központi székház, a Gyulai Szakaszmérnökség és Műszaki Biztonsági Szolgálat, a szarvasi szakaszmérnökség és a szeghalmi szakaszmérnökség épületeinek utólagos hőszigetelését, nyílászáróinak cseréjét és fűtésük korszerűsítését valósították meg. Szarvason és Szeghalmon az épületekre napelemeket is telepítettek.

Szarvason napelemek is kerültek az épületre

A projekt célkitűzése az volt, hogy igazgatósági szinten csökkenjen az elsődleges energiafogyasztás, a gáz- és a villamosenergia-felhasználás és az üvegházhatású gázok kibocsátása, valamint növekedjen a megújuló energiaforrásból előállított energia. A támogatási szerződésben vállaltak teljesülését számításokkal támasztja alá a kivitelezési munkák befejezését követően elkészült záró energetikai tanúsítvány. 

Azonban működés és üzemelés szempontjából megközelítve, tanúsítvány nélkül is elmondható, hogy november, december, január hónapokban mintegy 60 százalékos megtakarítást értünk el a fűtési energia terén – emelt ki közleményében a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A kivitelezés mind a négy helyszínen párhuzamosan folyt. Az építési munkák tavaly augusztus 16-án a munkaterület átadásával kezdődtek meg, és rekordgyorsasággal, december 5-én fejeződtek be. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a projekt megvalósulásához 10,63 millió forint önerőt biztosított. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában