Egyeztetés

2023.02.03. 18:02

Komoly előrelépés előtt áll a Körösök völgye

Az idei év várhatóan komoly és kézzelfogható előrelépést hozhat a Körösök vidékén az aktív turisztika szempontjából is – közölte Facebook-oldalán Kálmán Tibor.

P. G.

Fotó: Kálmán Tbor/Facebook

Mint azt Békés polgármestere kiemelte, csütörtökön Dankó Béla és Herczeg Tamás országgyűlési képviselőkel, illetve Szarvas Péterrel, Békéscsaba polgármesterével, valamint Kónya Istvánnal, Gyula alpolgármesterével közösen tekintették át az idei évben a három választókerület előtt körvonalazódó előrelépés lehetőségeit. 

– A sok éve tartó előkészítő munka megteremtette a közös cselekvés lehetőségeit, így az idei esztendőben várhatóan közelebb kerülünk céljainkhoz – tette hozzá a polgármester. 

– Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ elkészítette a Körösök Völgye Stratégiát. A fejlesztési irányok tekintetében fontosnak tartottuk, hogy az ezzel összefüggő pályázati munka és szakmai lépések kapcsán egyeztessünk a térség parlamenti képviselőivel. A Körösök, mint településeink természetes és ősidők óta adott összekötő elemei reményeink szerint hamarosan újra központi jelentőséggel bírhatnak az aktív turizmus területén is a térségben található települések számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában