Választás

2023.02.15. 20:02

Kecskés Andrea lett Elek új alpolgármestere

Az önkormányzat képviselő-testületének személyi összetételében változások következtek be – adta hírül kedden Szelezsán György, Elek polgármestere.

Vásári Erzsébet

Thuróczy András, Pelle László, Csuvarszkyné Sarkadi Ibolya, Szelezsán György, Kecskés Andrea, Ferenczi Zsolt és Papp László /Fotó: Szelezsán György/Facebook/

Az előzményekről elmondta, tavaly Veres Zoltán képviselő november 23. napi hatállyal lemondott képviselői és bizottsági elnöki tisztségéről. Ezt követően – tekintettel arra, hogy mandátum üresedett meg – a Helyi Választási Bizottság nyilatkoztatta a 2019. évben megtartott helyhatósági választáson elért eredmények alapján a soron következő jelöltet, Csuvarszkiné Sarkadi Ibolyát a megüresedett képviselői hely betöltését illetően.

Csuvarszkiné Sarkadi Ibolya elfogadta a felkérést, majd december 19-én, a képviselő-testületi ülésen letette esküjét.

Ezt követően Botás Erika alpolgármester és egyben települési képviselő mondott le január 31. napi hatállyal mindkét tisztségéről. A folyamat – Veres Zoltán képviselőhöz hasonlóan – ugyanaz volt: a Helyi Választási Bizottság nyilatkoztatta a soron következő képviselőjelöltet, Papp Lászlót a mandátum betöltésével kapcsolatban, aki a felkérést elfogadta.

Szelezsán Györgytől megtudtuk, az alpolgármester lemondásáról a február 1-jén megtartott rendkívüli ülésen tájékoztatta a képviselő-testületet. Figyelemmel arra, hogy az új képviselő az eskü letételét követően gyakorolhatja képviselői jogosultságait, illetve kötelezettségek is ettől az időponttól terhelik, Papp László a február 14-én, kedden megtartott képviselő-testületi ülésen letette esküjét.

– Továbbá az új alpolgármesterről is kedden döntöttek, Kecskés Andrea személyében, akit a javaslatomra a képviselő-testület titkos szavazással egyhangúlag, minősített többséggel választott meg – tette hozzá Szelezsán György.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban bekövetkezett személyi változások nem befolyásolják semmilyen mértékben a település érdekében végzett munkát, a törvényes működés pedig folyamatosan biztosított. Végül kifejtette, az elköszönő kollégáknak további jó egészséget és sikereket kíván, míg az újonnan megbízott tisztségviselőknek szintén jó egészséget, kitartást és sok erőt kíván a nem mindennapi, felelősségteljes és szép hivatáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában