Terjed a járvány

2023.02.02. 20:58

Influenza: közel ötszáz új beteg egy hét alatt Békésből

A múlt héten harmincezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentésében, csütörtökön. Békés vármegyéből 457 új beteget regisztráltak.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

Mint megírtuk, egyre több az influenzaszerű megbetegedés Békés vármegyében, ám a háziorvosok szerint a járvány tetőzése még várat magára. Gyakran fordulnak felső légúti megbetegedéssel orvoshoz a felnőtt korosztályból, illetve a nagyobb gyermekekkel, ám a kisgyermekek és óvodások azok, akiket leginkább érint a nyavalya. Egyes óvodákban egész csoportok hiányoznak betegség miatt. Kórházainkban látogatási tilalom van.

Az év negyedik hetében hazánkban 211 400-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 30 ezer embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak – idézi az MTI a népegészségügyi központ friss jelentését.

Utóbbiak közül a betegek 42,4 százaléka gyermek, 29,2 százaléka 15-34 éves volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 19,7 százaléka, 8,7 százalékuk pedig 60 éven felüli volt.

Január 23. és 29. között 16 közigazgatási területen nőtt, három területen (Budapest, Heves és Nógrád vármegye) nem változott és egy területen (Vas vármegye) csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteg Komárom-Esztergom (500), Győr-Moson-Sopron (496) és Békés (457) vármegyében volt, a legkevesebb Vas (100), Pest (173) és Zala (174) vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában