Beol podcast

2023.02.05. 09:46

Harangozó Imre újkígyósi néprajzkutató a Beol podcast vendége

Vasárnapi podcastunk vendége Harangozó Imre néprajzkutató, az Újkígyósért Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Az alapítványnak januárban ítélték oda a Szülőföldünkért-díjat.

Gyemendi Réka [email protected]

A Beol podcast heti vendége: Hraangozó Imre

Fotó: Bencsik Ádám

Szülőföldünkért-díjat kapott az Újkígyósért Közalapítvány. Az elismerést Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője adományozta az alapítványnak amellyel az Újkígyósért Közalapítvány három évtizedes kitartó, áldozatos és következetes tevékenységét ismerte el. 

Az Újkígyósért Közalapítványt 1993-ban alapították azzal a céllal, hogy egyrészt felkarolja, összefogja a helyi értékeket, másrészt pedig, hogy támogassa a helyi tehetséges fiatalokat a saját leehtőségeihez mérten. Harangozó Imre akkori önkormányzati képviselőként a döntéshozók egyike volt, személyesen pedig 23 éve vesz részt az alapítvány munkájában  kuratóriumi elnökként.

Vendégünkkel a tavalyi év tapasztalatairól és a jövőbeli terveiről beszélgettünk. Emellett kitértünk arra, milyen szerepe van a hagyományoknak napjainkban, valamint a farsangi szokások eredetét is górcső alá vettük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában