Segítség

2023.02.04. 10:12

Fuvarra van szüksége a Békéscsabán talált kis denevérnek - videóval

A kis denevért Szentesre kellene szállítani a Madármentő Állomásra, ehhez viszont fuvarra lenne szükség.

V. E.

Egy denevérfiókát vittek be pénteken a csabai állatmenhelyre. Egy építkezési területen találták meg állatbarátok a Bőrikének elnevezett apróságot, akinek sürgősen szakszerű ellátásra és gondozásra lenne szüksége, melyet Szentesen tudnának biztosítani számára. Mint kiderült, a Madármentő Állomáson már várják az aprócska denevért, csupán el kellene szállítani oda, ebben kérik a lakosság segítségét.

Kovács Viktor, ügyeletes gyepmester elmondta, a denevér még a menhelyen van, és várják az önkéntes jelentkezőket, akik el tudnák vinni Szentesre. Kollégáik 16 óráig vannak a telepen, addig bárki mehet oda személyesen, illetve ha valaki 16 óra után tudná elvinni a denevért, akkor a Csabai Állatvédők telefonszámán (0620 380 0848) el tudja őt érni 20 óráig, és kiadja a fiókát szállításra. Végül Kovács Viktor elmondta, a denevér közepes állapotban van, a termete aprócska, ezért fontos lenne, hogy mihamarabb Szentesre kerüljön és a szakemberek felerősítsék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában