Szociális támogatás

2023.02.09. 08:08

Folyamatosan szállítják a tüzelőt a rászorulóknak Lőkösházán

Újabb 24 családhoz jutott el a tüzelőtámogatás. A polgármester kiemelte, különösen fontos a gyorsaság, hiszen nagyon hidegre fordult az időjárás.

Ny. L.

Fotó: Szűcsné Gergely Györgyi/Facebook

A településen lezárult a szociálistüzelő-támogatás beadásának első szakasza. Szűcsné Gergely Györgyi polgármester elmondta, hogy a szénre ez év január 31-éig beadott kérelmek száma meghaladta a kétszázat.

A benyújtott kérelmeket kivétel nélkül elbírálták. A támogatásra jogosultak több mint fele – 125 család – már napokkal ezelőtt hozzá is jutott a szociális széntámogatáshoz.

Hétfőn folytatták a szén házhoz szállítását, újabb 24 családhoz jutott el a tüzelőtámogatás. Reményeik szerint pár napon belül minden jogosult megkaphatja a szenet. A polgármester kiemelte, különösen fontos a gyorsaság, hiszen nagyon hidegre fordult az időjárás.

Szűcsné Gergely Györgyi szólt arról, február elsejétől indult el a szociális tüzelő igénylésének második köre, amelyben kemény tűzifát kérhetnek a helyiek. Hozzátette, az idei évben saját forrásból is beszereztek 600 mázsa tűzifát, ezzel segítenek még pluszban a rászoruló lőkösházi családoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában