Elsőként Békésben

2023.02.17. 18:35

Felelős foglalkoztató: arany minősítést kapott a gádorosi FirstFarms

Arany minősítést kapott a gádorosi székhelyű sertéstenyésztő cég, a FirstFarms Hungary Kft., mint Felelős foglalkoztató. A vállalkozás 2 évig használhatja a Felelős foglalkoztató vagyok címet, logót.

Csete Ilona [email protected]

A FirstFarms erősségeként említették a bérezést, a mentor- és az ösztöndíjprogramot is

A FirstFarms Hungary Kft. 2022 novemberében vett részt egy szakmai átvilágításon, ahol kilenc témakörben (többek közt bérezés, béren kívüli juttatások, tudástranszfer, munkakörnyezet-fejlesztés, rugalmasság a foglalkoztatásban) vizsgálták a céget, mint felelős foglalkoztató. Erősségként említették a bérezést, tudástranszfer részeként a mentorprogramot, az ösztöndíjprogramot, az új belépők integrálására tett erőfeszítéseket, a visszacsatolás és értékelés tekintetében az elégedettségi felméréseket, a féléves elbeszélgetéseket.

– A minősítésben az OFA Nonprofit Kft. (Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.) megkeresésére vettünk részt. A felmérés országos szintű volt, ezért külön megtiszteltetés, hogy azon kevés munkáltatók közé tartozunk, akik megkaphatták az arany minősítést – fogalmaztak közösségi oldalukon.

Hírportálunknak az OFA Nonprofit Kft.-nél elmondták, Békés vármegyében a gádorosi székhelyű vállalkozás az első szervezet, amely a legmagasabb, arany minősítést elérte. A régióban is csak három cég mondhatja eddig magáénak a Felelős Foglalkoztató vagyok címet.

Az OFA Nonprofit Kft. felelős foglalkoztató tanácsadói előadást tartottak a gádorosi cégnél
Fotós: BMH

– Tanácsadóink folyamatosan dolgoznak az igényt benyújtó szervezetekkel. Bátran kijelenthetjük, hogy a 2022-es évünk vízválasztó volt, és az év végére jelentősen megnőtt a minősítések és a magukat minősíteni szándékozó szervezetek száma. A 2022. évi adatokból kitűnik: összesen 276 minősített szervezet tagja közösségünknek. E szervezetek közül 20 cég viselheti az arany minősítésű fokozatot – tájékoztattak megkeresésünkre.

Arra is rákérdeztünk, hogy azok a vállalkozások, melyek az elismeréssel büszkélkedhetnek, milyen megítélés alá kerülnek a munkaerőpiacon? Milyen előnyük származik e cím elnyerésével?

– A felelős foglalkoztató fejleszt, támogat, gondoskodik, kommunikál, elismeri és oly módon motiválja munkavállalóit, hogy épít az elkötelezettségükre, és arra serkenti őket, hogy készségeiket, tudásukat a szervezet hasznára kamatoztassák, növelve ezáltal a cég sikerességét. Ebben a közegben történő mindennapi munkavégzés élmény a hétköznapi kihívások mellett is. Felelős foglalkoztatónak lenni megéri, sőt, a szervezet HR és gazdasági folyamatait is jól támogatja. Kihat a munkaerő bevonzására, megtartására, kihat az employer brandig minden jövőbe mutató elemére.

A munkavállaló a legnagyobb érték

A napokban a First Farms Hungary Kft. kérésére az OFA Nonprofit Kft. felelős foglalkoztató tanácsadói előadást tartottak a vállalat vezetőinek Gádoroson. 

– A felelős foglakoztatói attitűd elmélyítése partnerünk számára elsődleges prioritás – fogalmazott Ökrös Zsuzsanna, az OFA regionális tanácsadója, aki ismertette a résztvevőkkel, hogy a mai munkaerőpiaci erőviszonyokban mi számít felelős foglalkoztatói attitűdnek. Interaktív beszélgetés, érvek ütköztetése alakult ki, de abban egyhangú állásfoglalás született, hogy a munkavállaló a legnagyobb érték egy szervezet működtetésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában