Programterv

2023.02.05. 09:40

Bütykölős hétvégékre is várják tagjaikat a csabai nagycsaládosok

Február 11-én tartja első közgyűlését a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete, ám az idei évi programterv már körvonalazódott.

Nagy Szilvia

Idén is sokat kirándulnának a nagycsaládosok /Beküldött fotó/

– Ebben az esztendőben is igyekszünk különleges programokat szervezni, élményeket adni, hogy a szürke hétköznapokból időről időre kizökkenthessük a tagcsaládokat. Lehetőségeinkhez mérten megtartjuk a hagyományos rendezvényeinket, amihez várjuk a támogatásokat, felajánlásokat  – sorolta Leléné Sás Mária elnök, aki bízik abban, hogy a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott pályázatuk is sikerrel jár. 

Kirándulós programsorozattal szeretnének ugyanis kedveskedni a rászoruló családoknak. Ha nyernek pénzt, akkor többnapos és több helyszínes múzeumi körtúrára, valamint egy ösvénytúrára vinnék a tagcsaládokat.

 – Havonta szeretnék megtartani a már hagyományossá vált "bütykölő" hétvégéket is, amikor különféle, hasznos kézműves tevékenységeket sajátítunk el; lekvárt főzünk, befőtteket készítünk, házi tésztát gyúrunk. Többen ezeken a hétvégéken tanultak meg horgolni, ehhez kapcsolódva, az évet adományozással szeretnénk kezdeni. A tagok által elkészített különleges darabokat fogjuk felajánlani a békéscsabai kórház gyermekosztályának – részletezte Leléné Sás Mária, hozzáfűzve, sok más adományozási ötlet is van még a tarsolyukban. 

Az egyesület február végén farsangi mulatságot tart a Jaminai Közösségi Házban, amely legtöbb programjuk helyszínéül szolgál idén is.

Április elején húsvéti játszóházzal várják a családokat, sőt a tavaszt több garázsvásár is színesíti majd, májusban pedig már a gyereknapra készülnek. Júniusban lekvárt főznek, befőtteket tesznek el, emellett csatlakoznak a Jaminapi forgataghoz is. Őszre kirándulást, tökfaragást jegyeztek elő, novemberben kreatív klubot tartanak, decemberben pedig karácsonyváró eseményeken hangolódnak az ünnepre. 

− A gyermekek a vonatos kirándulásokat is nagyon várják; márciusban Nagytétény-Diósdra készülünk a Tropicáriumba, áprilisban a bajai-bikali élménybirtokot vesszük célba. Májusban a Balatonra utazunk, júniusban Sóstóra és Erdélybe látogatunk. Októberben Tokaj a célpont, novemberben pedig a Főváros Nagycirkusz előadását nézzük meg. Ezekhez a kirándulásokhoz bárki csatlakozhat, kedvezményes áron − tette hozzá az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában