Közlekedés

2023.02.22. 10:45

Biztonságosabb lesz a vésztői veszélyes csomópont

Biztonságosabbá válik mind a gyalogos, mind a kerékpáros forgalom számára a Kossuth, a Kóti és a Bartók utcák találkozásában lévő, évek óta és jelenleg is veszélyesnek ítélt csomópont.

L. B.

Karakas Anikó

Fotó: Für Henrik-archív

Többek között a kereszteződés átalakítására is lehetősége nyílik az önkormányzatnak azon beruházás során, amelyre 80 millió forintot nyert el a TOP Plusz keretében. Karakas Anikó polgármester elmondta, hogy emellett bizonyos szakaszokon, a legkritikusabb részeken, a jelenlegi elképzelések szerint 450 méteren korszerűsítik a Kóti úti bicikliutat is.

Továbbá, mint ahogy azt régóta tervezik, kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket is létesítenének a fejlesztés keretében: a Kossuth és a Wesselényi utcák sarkán, a Wesselényi utcán a református általános iskolánál, valamint a Kossuth és Liszt Ferenc utcák találkozásánál. Ha ezek a zebrák megvalósulnak, akkor a meglévő kerékpárutak egy összefüggő hálózatot alkothatnának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában