Kossuth utca

2023.02.18. 17:18

Bicikliutat építenének a forgalmas bucsai út mellett

Bucsán bicikliutat építenének a Kossuth utcán, a forgalmas és kamionokkal is terhelt közút mellett.

L. B.

A fejlesztéssel jelentősen javulna a közlekedés biztonsága a faluban

Forrás: MW

Egy nagyszabású, a közlekedést érintő fejlesztésben gondolkodik Bucsa – mondta Kláricz János polgármester. Mivel immár előkészítették, amint megnyílik a lehetőség és a vonatkozó felhívás, be is nyújtanák a pályázatot a TOP Plusz keretében, de más kiírásokat ugyancsak nyomon követnek.

A beruházás legjelentősebb eleme az lenne, hogy bicikliutat építenének a Kossuth utcán, a forgalmas és kamionokkal is terhelt közút mellett – ismertette. Úgy véli, van akkora hely – azok számára, akik Füzesgyarmat felé mennek, a jobb oldalon –, hogy akár 2,25 méter széles kerékpárutat is kialakítsanak. Emellett forgalomcsillapító szigeteket, valamint zebrákat, kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket létesítenének.

Kláricz János polgármester hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel jelentősen javulna a közlekedés biztonsága a faluban. Igaz, mint hozzátette, a bucsaiak igen figyelmesen és fegyelmezetten közlekednek, az elmúlt időszakban nem is értesült bicikliseket érintő balesetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában