Határozat

2023.02.05. 17:10

Az idősügyi tanács tagjairól döntöttek Vésztőn

Korábban döntöttek arról, hogy idősügyi tanácsot hoznak létre Vésztőn, amely elnökének dr. Mike László alpolgármestert, titkárának Berta Brigittát választották meg. A grémium nemrég tartott ülésén határoztak a tagokról, miután lefolytatták a szükséges egyeztetéseket.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az alakuló ülést februárban tartanák, ezt követően kezdheti meg működését az idősügyi tanács – mondta dr. Mike László, aki szerint az önkéntes karitatív tevékenység és annak összefogása kulcsfontosságú, nélkülözhetetlen. Karakas Anikó polgármester elmondta, sok az idős a városban, ráadásul közülük sokan élnek egyedül. Ezért volt indokolt egy önkéntes, cselekvő közösség létrehozása, amely jelzőrendszerként is működne, hogy megoldhassák a felmerülő problémákat.

Bekerült a tagok közé Karakas Anikó polgármester; Kocsis Ádám, a szociális és karitatív bizottság elnöke; Virágné Rábai Alexandra; a pénzügyi bizottság elnöke; Deák-Ökrös Nóra, a vésztői Nefelejcs otthon vezetője; Dajka Ildikó, a Borostyánkő idősek otthona munkatársa; Kállai Erzsébet, a református szeretetotthon vezetője; Végh Annamária, a sarkadi Református Szociális Gondozási Központ munkatársa; Horváth Szabina Krisztina, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió helyi vezetője; István Piroska, a kondorosi Humán Szolgáltató Központ koordinátora; Püspöki Mihályné, a Barátság Nyugdíjas Egyesület elnöke; Szabó Sándorné, a Szépkorúak Nyugdíjas Egyesület tagja; valamint Jenei Endréné, a vésztői idősek nappali ellátójának telephelyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában