Orosháza

2023.02.23. 10:28

Ápolja egyesületük a határőr hagyományokat

Összetartó, tartalmas egyesületi életet élő közösség a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete. A 2022. évi évértékelő közgyűlésüket tartották az elmúlt héten Orosházán, a Petőfi művelődési központban. A rendezvénynek több mint száz résztvevője volt, ez a tagság 82 százaléka.

Csete Ilona [email protected]

Forrás: Facebook

Meghívott vendégként érkezett hozzájuk Vörös Ferenc ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Berczi László ezredes, rendőrségi főtanácsos, humánigazgatási szolgálatvezető, valamint dr. Havasi Zoltán nyugdíjazott rendőrdandártábornok, a Veterán Rendőrök Országos Szövetségének elnöke, valamint a társegyesületek elnökei.

Ahogy arról a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálja beszámolt, Hortobágyi Zoltán, az egyesület elnöke összegezte tavalyi tevékenységüket. Kiemelte, rendezvényeiket, az egyesület életének irányítását a határőr hagyományok ápolása, történelmi és kulturális események megismerése, a rendezvények színvonalának megtartása, valamint a tagság együvé tartozásának erősítése határozta meg. Elmondta továbbá, hogy az egyesület munkatervében szereplő valamennyi feladatot végrehajtották. 

A tagság, valamint a vendégek hozzászólásai megerősítették az egyesület helyét és szerepét a társadalomban, a nyugdíjasok életében és gratuláltak az elért eredményekhez. Megvitatták, majd elfogadták a 2023 évi munkatervet és pénzügyi tervet. Személyi változások is történtek: a felügyelő bizottság korábbi tagja lemondott tisztségéről és helyette Ungi Andrást választotta a közgyűlés, ugyanakkor a megüresedett jelölő bizottsági tagság betöltésére Törőcsik Andrásnak szavaztak bizalmat. 

Ezt követően átadtak elismeréseket. Kihirdették a csoportok közötti éves verseny eredményét, amit a 2. számú csoport nyert, vezetője Koczka Ferenc vette át az ezért járó serleget és oklevelet. Dr. Havasi Zoltán a szövetségük nevében Kunos Sándorné nyugalmazott határőr alezredesnek adott át elismerést, Vörös Ferenc vármegyei rendőrfőkapitány pedig Zsurka Jánosnét köszöntötte kerek születésnapja alkalmából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában